poliklinika-zdravlje-24

Neurologija

Neurologija se bavi ispitivanjem i lečenjem bolesti nervnog sistema, mozga, kičmene moždine, perifernih nerava i mišića.

Kod neurologa  treba da se javite ako imate tegobe poput učestalih glavobolja i drugih bolova, vrtoglavica, kriza svesti, trnjenja, grčeva, slabosti, tremora, smetnji govora i zaboravnosti.

Pregled neurologa prvo obuhvata uzimanje anamneze. To su informacije o tegobama koje pacijent ima vezano za sadašnju bolest, šta je on primetio, kada i kako je počelo. Takodje se ispituje o prethodnim bolestima, postojanju nekih hroničnih bolesti, kao i bolesti u bližoj porodici, onda ispitivanje telesnih funkcija (apetit, probava, mokrenje), navike pacijenta (spavanje, pušenje, konzumiranje alkohola..), telesni status (krvni pritisak, ritam srca, srčani tonovi, disanje, otoci nogu, razne deformacije), psihički status (strah, suvislost govora, pažnja, pamćenje..) Posle sledi neurološki pregled kojim se ispituje hod, ravnoteža, rad moždanih živaca, refleksi, spretnost pokreta itd.

Nakon svega se postavlja dijagnoza i odredjuje terapija.

Po potrebi se mogu tražiti dodatni pregledi: neurofiziološki ( EEG, EMG, EP ), neuroradiološki ( Rentgen, Doppler krvnih sudova, CT ili MRI, itd. ), laboratorijski, neuropsihološki, pato – histološki i neurogenetski.

Zakažite pregled

Popunite ovu e-mail formu i zakažite svoj pregled kod izabranog doktora specijaliste. Molimo Vas da unesete ispravne kontakt podatke kako bi smo bili u mogućnosti da Vas kontaktiramo.

Zakaži

Glavni lekar i osnivač Poliklinike ``Zdravlje``

Jara

dr. Jaroslava Vinđiš

Radiolog specijalista

„Zdravlje“ je osnovano 1993 godine, prvo kao ordinacija na čelu sa prim. dr. Miroslavom Mihaljem i dr. Jaroslavom Vindiš, da bi vremenom preraslo u polikliniku. U početku je bila orijentisana na dve specijalnosti, radiologiju i hirurgiju-onkologiju.

Vaše Zdravlje je naša briga

Kasnije, sa ciljem što sveobuhvatnijeg pružanja usluga pacijentima, zapošljava veći broj saradnika specijalista, i to iz oblasti radiologije, kardiologije, ginekologije, pulmologije, gastroenterologije, neuropsihijatrije a u okviru zgrade se nalazi i laboratorija.

Od 2003 „Zdravlje“ se nalazi na novoj lokaciji u Bačkom Petrovcu, u ulici Jarmočna bb, prvo kao Specijalna hirurška bolnica a kasnije sa registruje kao poliklinika „Zdravlje“.

Poliklinika „Zdravlje“ 25 godina sa Vama.